Ciorbă de mere

Da, știu, sună foarte ciudat, ciorbă cu fructe. La fel mi s-a părut și mie când am citit prima dată: *Supă de mere* în cartea Bucătăria Românească de la 1841 până astăzi.

Însă, cum pe mine mă atrage tot ce e altfel, am zis că-i musai să încerc.

M-am uitat la modul de preparare și la ingrediente, am tăiat tot ce nu-mi plăcea mie(se poate face și cu carne, dar eu nu mai gătesc carne de 5 ani și mănânc rar – doar acasă la mama sau în vreo zi în care mă simt foarte slăbită) și am transformat-o din supă în ciorbă cu ingredientul nonconformist: mere.

Cum iubesc fructele foarte mult, îmi place să le combin.

Și ce dacă-i mâncare, să încercăm, mi-am zis, pe loc.

Zis și făcut. Mă dusei la cumpărături și luai:

-6 mere,

-1 ceapă,

-1 legătură de pătrunjel,

-ouă de prepeliță (eu am pus 8 buc – tu poți să variezi numărul și tipul de ouă în funcție de preferințe)

-roșii în suc (producție proprie – poți să adaugi roșii proaspete)

-borș de corcodușe (producție proprie – o acrești cum obișnuiești)

Ajunsă acasă, m-am apucat să le prepar:

-am pus cantitatea de apă dorită la fiert împreună cu ceapa tăiată mărunt,

-între timp, am curățat merele de coajă și le-am tăiat felii,

-după ce a fiert în clocot ceapa de 5-6 ori, am scos-o afară și am băgat merele,

-am lăsat merele la fiert, apoi am adăugat roșiile în suc și au fiert câteva clocote,

-am adăugat și borșul și le-am mai lăsat să fiarbă puțin împreună,

-la final, am bătut ouăle și am tocat pătrunjelul.

P.S. Cuvintele sunt de prisos,

Gustul este D E L I C I O S!

POFTĂ BUNĂ! <3

 

 

 

Leave a Reply

error: Protejat. Poți spune altora prin share pe facebook !!