Scrisoare deschisă a unui copil către părinții săi

Mamă, tată, v-aș fi recunoscător dacă nu ați încerca mereu să-mi explicați ceea ce vă este atât de greu să înțelegeți la mine.

Mamă, tată, să nu pierdeți prea mult timp pentru a-mi da dreptate, pentru a mă liniști, pentru a încerca să vă potolesc temerile sau pentru a mă face să vă fac pe plac.

Mamă, tată, având grijă de temerile voastre (și de dorințele care există în spatele fricilor), ați putea să mă ajutați să creăm o relație și mai vie între noi.

Mamă, tată, vă rog, să nu mă lăsați să cred că dorințele mele sunt atotputernice. Sunt doar expresia unui imaginar care trebuie să învețe să înfrunte realitatea.

Mamă, tată, ați putea să mă ascultați pur și simplu, fără să vă agățați imediat de ceea ce spun, fără să considerați fiecare dintre încercările sau revoltele mele, ca o acuzare a ceea ce sunteți.

Mamă, tată, vă rog, să vă asumați riscul de a mă frustra și chiar de a mă face să sufăr, refuzând unele dintre cererile mele.

Mamă, tată, îndrăzniți să vă afirmați, cu visele și cu nevoile voastre sau cu greșelile voastre, fără să vă justificați mereu pentru tot ceea ce faceți sau nu faceți pentru mine.

Mamă, tată, vă mulțumesc mult pentru că știți să spuneți NU și nu întrețineți iluzia că voi puteți fi totul pentru mine și că eu sunt totul pentru voi.

Mamă, tată, asumați-vă riscul de a-mi asculta dorințele, dar nu mi le îndepliniți imediat. Dacă mi le realizați foarte repede există riscul să mă devitalizați.

Jacques Salome

fetita-dragalasa-ruga

Leave a Reply

error: Protejat. Poți spune altora prin share pe facebook !!