Pâine de casă doar din semințe

Da, nu e o glumă, această pâine este făcută doar din semințe.

Este o pâine low carb, care nu conține nici un fel de făină, doar grăsimi sănătoase.

Poate fi consumată cu succes și de către persoanele care au intoleranță la gluten.

Este o pâine densă, sățioasă. Recomand să încercați și de vă place, să repetați 😉

Ingrediente:

200 g amestec de semințe (floarea soarelui, susan, in, dovleac)

3 linguri semințe chia

2 ouă

1/2 linguriță bicarbonat de sodiu

1/2 linguriță sare

50 ml apă

Atenție:

-cantitățile sunt pentru o tavă mică de 8×16 cm – în cazul în care tava dvs. este mai mare dublați sau triplați cantitățile.

Mod de preparare:

-se pune amestecul de semințe într-un castron,

img_20161014_212014

-se mărunțesc bine în robotul de bucătărie,

img_20161026_113840

-se adaugă peste acel amestec semințele de chia, sarea și bicarbonatul de sodiu,

img_20161026_114431

-apoi, se pun ouăle și apa,

img_20161026_114909

-se amestecă totul bine și se pune compoziția obținută într-o tavă (ideal 8 X 16 cm) pe care am uns-o, în prealabil, cu ulei și am presărat făină,

-se mai pun deasupra câteva semințe de susan,

img_20161026_115753

-se bagă la copt pentru 30-35 de minute.

După ce se scoate din cuptor, se lasă la răcit, apoi se feliază. Se feliază după ce se răcește complet pentru a putea obține felii cât mai compacte.

Ce vă pot spune: este o pâine foarte sățioasă. Mie îmi ajung 2 felii la o masă, deci mănânci din ea câteva zile.

POFTĂ  BUNĂ!

img_20161017_100630

Leave a Reply

error: Protejat. Poți spune altora prin share pe facebook !!