Gutuie asezonată cu măr și nucă

Când toamna se apropie, aștept cu nerăbdare apariția gutuilor căci de 3 ani am aflat o rețetă ce le conține care-mi desfată papilele gustative. Necesită puțin timp pentru preparare, ideală pentru cei ce sunt mereu pe fugă sau au multe de făcut, însă doresc și un desert delicios fără prea multe calorii.

Pe lângă gutui (2 buc.), așa cum reiese și din titlu, ai nevoie și de mere (4 buc.) și de nuci. Restul ingredientelor fiind doar zahăr/fructoză (după gust și preferințe…eu am pus fructoză) și apă(o ceașcă).

Mod de preparare:

Gutuile se pot curăța de coajă, dacă doriți, însă eu nu fac acest lucru. Coaja are proprietăți benefice și nu văd rostul îndepărtării ei. Voi faceți cum doriți și cum simțiți, ambele variante fiind acceptate.

Se taie gutuia în jumătate ori feliuțe depinde cât sunt de tari. De obicei, gutuile necesită ceva forță pentru a fi tăiate. Eu prefer să le tai feliuțe, mai ales că cele care nu sunt stropite împotriva bolilor sau dăunătorilor, pot avea stricăciuni în interior, deci sunt departe de a fi perfecte. Tăindu-le sub formă de felii poți evita foarte ușor toate acele stricăciuni.

gutuie

Mărul se răzuie ca la plăcintă – pe partea mare a răzuitoarei.

img_20161025_155616-1

Într-o cratiță cu fundul dublu se pun merele, se presară zahăr sau fructoză peste ele, se adaugă gutuile, ceașca de apă și încă puțină fructoză deasupra.

img_20161025_164329-1

Se pune un capac la oală și se lasă la foc mic timp de  20-25 de minute.

Când gutuile sunt pătrunse, se iau de pe foc, se pun pe un platou, se pune peste ele și alături compoziția de mere, apoi se răzuie nucă pe deasupra.

POFTĂ BUNĂ!

 

 

Leave a Reply

error: Protejat. Poți spune altora prin share pe facebook !!