Activitate interdisciplinară: *Coloana Infinitului*

Îmi plac activitățile didactice care îndeplinesc mai multe obiective, în același timp. De aceea, m-am gândit să combin exercițiile de gimnastică fonoarticulatorie cu o activitate pentru dezvoltarea motricității fine și astfel am creat *Coloana Infinitului*.

De ce acest nume? Am ales acest nume pentru că îmi doresc ca acei copii cu care lucrez să-și corecteze atât  tulburările de limbaj, cât și să învețe lucruri care le sunt utile în viață.

Materiale necesare:

-o bucată de polistiren

-un băț de frigărui

-mărgele

Mărgele trebuie să aibă o formă deosebită care să semene cu modulele octaedrice ale Coloanei fără sfârșit a maestrului Constantin Brâncuși.  Este interesant faptul că însuși maestrul numea acele module mărgele.  🙂

Cum procedați?

După fiecare set de exerciții pentru gimnastica articulatorie labială, linguală, mandibulară și velopalatină, copilul primește o mărgea pentru a forma Coloana Infinitului. Astfel, copilul este răsplătit pentru efortul depus în efectuarea exercițiilor, este stimulat să-l facă pe următorul și își îmbunătățește motricitatea fină printr-o activitate ușoară care-i face plăcere.

img_20161024_151425-1

Leave a Reply

error: Protejat. Poți spune altora prin share pe facebook !!