Dovlecei cu sos de brânză

Pentru această rețetă, ai nevoie de:

*6 dovlecei,

*3 roșii,

*1 gălbenuș,

*2 linguri smântână,

*4 linguri brânză rasă,

*3 linguri unt,

*1 legătură de mărar,

*sare de Himalaya,

*puțin piper.

 

Mod de preparare:

*speli dovleceii,

img_20161018_164147

*îi cureți și îi tai în jumătate, img_20161018_164604

*le scoți miezul,img_20161018_165442

*și vor arăta cam așa,img_20161018_165451

*speli și tai roșiile,

img_20161018_165634

*le faci cubulețe mici,

img_20161018_170913

*ca să le poți toca bine. Eu m-am folosit de un tocător manual. Mi-a ușurat mult munca.  img_20161018_170947

*apoi, am procedat la fel și cu dovlecelul,img_20161018_170349 img_20161018_170651   * pui dovleceii și roșiile împreună într-un castron de plastic. Apoi, peste acestea pui sarea și piperul, după gust.img_20161018_171247

*adaugi și mărarul tocat, cât poți de fin,img_20161018_171520

*le amesteci bine,img_20161018_171658*dovleceii îi pui într-o tavă unsă cu unt și îi umpli cu amestecul de roșii, dovlecei și mărar,

img_20161018_172338

*separat faci sosul de brânză. Freci gălbenușul cu smântâna, adaugi brânza și torni sosul peste dovlecei. Îmi pare rău, nu am poze și pentru această operațiune, dar sunt sigură că o să vă descurcați. 😉

img_20161018_173325

*apoi, bagi tava la cuptor până se înmoaie dovlecelul.

ATENȚIE!

*poate să dureze între 30 de minute și 1h 30 min., în funcție de cuptor.

SPOR LA TREABĂ!

POFTĂ BUNĂ!

 

Leave a Reply

error: Protejat. Poți spune altora prin share pe facebook !!