Paste în sos de roșii

Îmi plac pastele și am momente când le-aș servi la prânz și seara. Pentru necunoscători, eu mănânc o singură dată în zi mâncare gătită / preparată, deci să mănânc de două ori, în aceeași zi, același fel de mâncare înseamnă ori că îmi place foarte mult ori că îmi este poftă (nu am mai mâncat acel fel de mâncare de mult timp). În acest caz, se potrivește prima situație. Așa că zilele trecute, m-am pus pe făcut. Da, din păcate, timpul nu-mi permite întotdeauna să pun rețetele pe blog când le și fac, însă știu că sunt persoane care le apreciază oricând.

Să purcedem la preparare, zic 🙂

Mai întâi, eu pun apa simplă la fiert cu un praf de sare în ea. Apoi, când s-a fiert, adaug și pastele până când acestea se înmoaie. Am folosit o pungă de paste, deci 400 de grame.

Separat, preparăm sosul de roșii. Se toacă 2 cepe și se călesc în puțin ulei și apă. Când ceapa este translucidă, adăugăm sosul de roșii – 3 X 33 de cl – (eu am făcut de mama, o minunăție)

IMG_20160809_185549

și le mai călim puțin împreună

IMG_20160803_123852

-adăugăm și niște brânză, după gust, călindu-le încă 2-3 minute. Apoi, sosul e gata.

IMG_20160803_124458

Când le mănânc imediat, îmi place să le servesc sub această formă: cu sosul în mijloc și pătrunjel deasupra.

IMG_20160803_125925

În cazul în care fac o cantitate mai mare și îmi rămân și pentru a doua zi, prefer să le amestec și vor arăta astfel. Sunt persoane care le amestecă din prima, vezi http://www.adihadean.ro/2014/10/spaghetti-cu-sos-de-rosii, însă ține de gusturile fiecăruia.

IMG_20160803_135200

POFTĂ BUNĂ!

Leave a Reply

error: Protejat. Poți spune altora prin share pe facebook !!