Chec cu ciuperci

checul cu ciuperci. poate fi mâncat la micul dejun. sau în loc de aperitiv. la orice masă. eu nu pot să mănânc prea mult. pentru mine, el însuși reprezintă o masă. este sățios. legat de preparare. deloc migălos. se ține la frigider. și se servește cu plăcere. de fiecare dată.

Ingrediente:

-140 gr. făină neagră

-80 ml. ulei de floarea soarelui

-1 lingură ulei de măsline

-100 ml. lapte călduț

-1 plic praf de copt

-3 ouă

-80 gr. brânză

-250 gr. ciuperci

-sare

-piper

-pătrunjel

IMG_20160722_202957

Mod de preparare:

-ciupercile se spală într-un jet de apă rece, apoi le ștergem bine. se taie în bucăți mici, ca în imagine;

IMG_20160722_201623

-se călesc 2-3 minute cu 1 lingură de ulei de măsline;

IMG_20160722_202010

-se scot din tigaie și se pun pe o farfurie tapetată cu șervețele / hârtie absorbantă de bucătărie pentru a înlătura uleiul de pe ele;

-într-un vas de plastic, se mixează ouăle;

-se adaugă făina amestecată cu praful de copt și laptele;

-se adaugă uleiul, brânza, ciupercile (răcite, în  prealabil) și pătrunjelul tocat;

IMG_20160722_211502

-forma de chec se tapetează cu ulei și făină;

-se pune aluatul în forma de chec;

-se bagă checul în cuptorul preîncălzit până când e foarte bine copt în interior;

-când e gata, se lasă în formă câteva minute să se răcească, apoi cu un cuțit se desprinde ușor checul de tavă, de jur – împrejur, și se răstoarnă pe un platou, unde se lasă să se răcească complet;

IMG_20160723_083309

-se servește după ce s-a răcit.

 

De reținut:

*în primele 15 minute, de când ai băgat checul în cuptor, nu deschizi ușa acestuia;

*verifici cu un pai / un băț de frigăruie dacă s-a copt în mijloc și-l lași până la 30 de minute să se mai coacă;

*dacă după ce au trecut cele 30 de minute nu e gata, atunci îl acoperi cu o folie de aluminiu și îl verifici din 10 în 10 minute până se coace complet.

 

POFTĂ BUNĂ!

Leave a Reply

error: Protejat. Poți spune altora prin share pe facebook !!