Chec pufos cu vanilie și pudră de roșcove

îmi plac checurile. ușor de făcut. fără ingrediente sofisticate. excelente la gust. un desert rapid care poate delecta papilele gustative. oricând.

Ingrediente:

-250 gr. făină neagră

-120 ml. ulei de floarea soarelui / ulei de porumb

-130 ml. apă

-1 plic praf de copt

-un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu

-1 plic zahăr vanilat / o esență de vanilie

-1 lingură mare de pudră de roșcove /cacao

-100 – 150 gr. de zahăr

-3 ouă

 

Mod de preparare:

-se mixează ouăle, uleiul, apa, esența de vanilie și zahărul pentru 2 – 3 minute;

-se adaugă făina amestecată cu praful de copt și bicarbonatul;

-se împarte aluatul în 2 părți egale și într-una din părți se adaugă pudra de roșcove;

-forma de chec se tapetează cu ulei și făină;

-se pune aluatul alb în forma de chec;

IMG_20160722_205606

-se adaugă și aluatul cu pudră de roșcove peste cel alb;

-se amestecă cele două aluaturi cu o scobitoare pentru a le îmbina frumos;

IMG_20160722_205834

-se bagă checul în cuptorul preîncălzit până când e foarte bine copt în interior;

-când e gata, se lasă în formă câteva minute să se răcească, apoi cu un cuțit se desprinde ușor checul de tavă, de jur – împrejur, și se răstoarnă pe un platou, unde se lasă să se răcească complet;

-se servește după ce s-a răcit.

 

De reținut:

*în primele 15 minute, de când ai băgat checul în cuptor, nu deschizi ușa acestuia;

*verifici cu un pai / un băț de frigăruie dacă s-a copt în mijloc și-l lași până la 30 de minute să se mai coacă;

*dacă după ce au trecut cele 30 de minute nu e gata, atunci îl acoperi cu o folie de aluminiu și îl verifici din 10 în 10 minute până se coace complet.

 

IMG_20160722_224609.1

 

POFTĂ BUNĂ!

Leave a Reply

error: Protejat. Poți spune altora prin share pe facebook !!