Lumânare din portocală

Oricât ar părea de incredibil, acest lucru este realizabil. Mi-au plăcut dintotdeauna lucrurile altfel și fiind și o persoană curioasă de fel, sunt deschisă la idei creative de tot felul. Acum câteva luni, un bun prieten îmi spune că el poate face o lumânare dintr-o portocală. Păi, nici n-a terminat bine de spus căci eu am vrut să văd cum se face. Zis și făcut, el s-a pus pe treabă și eu eram doar ochi și urechi să văd cum se poate realiza acest lucru. Așa că vă explic și vouă, în cele ce urmează:

Se ia o portocală și se taie cu cuțitul pe orizontală cam la 3/4 din înălțime. După ce am tăiat, cu degetul mare încercăm să desfacem coaja de pulpă în așa fel încât să nu rupem coaja, deci e nevoie de puțină atenție și dexteritate. Procedăm astfel până îndepărtăm în totalitate coaja de pulpă de pe ambele părți.

ATENȚIE: e foarte important când hotărâți să tăiați partea mai mare, cea de 3/4, să cuprindă și acea bucată din interior mai cărnoasă căci veți avea nevoie de ea să o folosiți pe post de fitil. Ea trebuie să rămână intactă și atașată de coajă. După ce ai reușit să îndepărtezi coaja de pulpă, umpli partea mai mare cu 3/4 ulei de floarea soarelui și aprinzi fitilul. Uneori, se întâmplă să se lase aprins mai greu, dar nu renunța. SE POATE! Imaginile vorbesc de la sine 🙂

20160126_234434.1 20160126_234506

Poți, de asemenea, să transformi și cealaltă parte a portocalei în capacul lumânării, însă trebuie să-i faci un orificiu ca în imagine altfel se va stinge.

20160126_234647-1

SPOR!

Leave a Reply

error: Protejat. Poți spune altora prin share pe facebook !!