Cooking Therapy sau terapia prin gatit

De când am început să gătesc, e o reală plăcere să fac lucruri în bucătărie. Am fost întrebată, de multe ori, pentru cine gătesc de parcă eu nu trebuie să mănânc, iar această activitate se face numai pentru alții. Din punctul meu de vedere, o faci, în primul rând, pentru tine și apoi și pentru toți cei dragi. E ca – n iubire. Dacă nu te iubești pe tine, nu poți să-i iubești pe ceilalți. Dacă nu ai fost obișnuit să gătești pentru tine, o să-ți vină greu s-o faci pentru alții. O să ți se pară o corvoadă, nu o să-ți facă plăcere și nici nu o să ai parte de reușite la acest capitol.

Lucrând cu copiii cu nevoi speciale și știind cât este de importantă creșterea gradului de independență, m-am gândit să fac cursuri de gătit cu ei atât pentru a învăța să-și facă de mâncare singuri, cât și pentru a le crește gradul de încredere in sine cu implicații în alte domenii mergând pe următoarea idee: când ai succes într-un domeniu, inevitabil capeți mai multă încredere în tine ceea ce se va reflecta asupra întregii personalități având o altă atitudine și un comportament diferit, cu rezultate pozitive și benefice per ansamblu, care nu au întârziat să apară. O să vedeți la final.

Așadar și prin urmare, m-am apucat de treabă cu o fostă elevă, dragă sufletului meu, Ilinca. Pe Ilinca am cunoscut-o acum 3 ani. Era în clasa a Va. Am lucrat împreună timp de 2 ani, apoi gimnaziul s-a desființat la școala unde lucram și drumurile noastre au luat-o pe alte făgașuri, însă am continuat să ținem legătura căci așa se întâmplă cu oamenii speciali care ne apar în viață.

În rândurile care urmează, o să vă prezentăm o rețetă de BUDINCĂ CU BRÂNZĂ pentru care aveți nevoie de următoarele INGREDIENTE:

+ 400 / 450 gr. de iaurt / lapte bătut

+ 8 /10 ouă

+ un pachet de paste (eu prefer spiralele pt această rețetă)

+ o bucată de brânză (aprox 400 gr)

+ o esență de vanilie

+ 100 gr. de unt

+ zahăr  (după gust)

+ sare (un vârf de cuțit)

MOD DE PREPARARE

Se pune într-o oală apă la fiert cu puțină sare (un vârf de cuțit). Când apa a dat în clocot, se adaugă pastele și se lasă la fiert până devin moi. Din când în când, ele trebuiesc amestecate ca să nu se prindă.

20160220_173425

Însă, vă puteți apuca și de pregătirea celorlalte ingrediente, în paralel. Într-un castron mai mare, puneți întâi ouăle, le bateți bine, apoi adăugați esența de vanilie, untul topit, brânza răzuită și , la final, zahărul.

20160220_173623

Când pastele sunt destul de moi încât pot fi mâncate cu ușurință, le oprim din fiert, le răcim și le amestecăm cu restul ingredientelor. Apoi, le turnăm într-o tavă rotundă pe care o ungem bine cu puțin ulei. (vezi următoarele două poze)

20160220_180247

 

20160220_180554

Băgăm tava în cuptorul incins dinainte și o lăsăm pentru aprox. 45 – 60 de minute (depinde de cuptor). E gata când e rumenită bine.

20160220_202403

POFTĂ BUNĂ!

SURPRIZA EXTRAORDINARĂ a fost legată de faptul ca ILINCA NU MÂNCASE BRÂNZĂ NICIODATĂ. Eu nu am știut acest amănunt. (îi întrebasem pe părinți doar dacă are alergii la ceva sau dacă există vreun produs alimentar pe care nu are voie să-l mănânce; răspunsul fusese negativ) Părinților nu le spusesem ce o să facem. Am vrut să fie o surpriză pt ei și se pare că a fost pt noi toți. Terapia a dat roade din a 2a ședință. (la prima ședință n-am făcut poze, însă de acum o să facem mereu). MULȚUMESC, DOAMNE!

Comment 1

  1. George 28 ianuarie 2017

Leave a Reply

error: Protejat. Poți spune altora prin share pe facebook !!