Brioșe sărate în formă de măr și inimă

20160224_234151

 

Timp de preparare: 20 de minute

Cantitate: 12 bucăti

Ingrediente:
• 200 g făină neagră
• 100ml apă plată ( sau lapte)
• 3 ouă
• 1 pliculeț praf de copt
• 70 ml ulei
• un praf de sare
• 100g branză de vacă ( eu am folosit telemea)
• 100g cașcaval

Decor:
• 2 linguri cașcaval ras – cam 20g
• putină boia dulce – opțional

Mod de preparare:
Într-un castron, se pun ouăle, se bat bine cu telul rotund/spirală, apoi se adaugă apa/laptele și uleiul amestecându-le cu telul vertical manual. Făina se amestecă separat cu praful de copt și sarea, apoi se adaugă în compoziție. La final, se pun brânza și cașcavalul, rase prin partea mai mică a răzuitoarei, și se amestecă bine.

Formele de silicon se ung cu foarte puțin ulei și se tapetează cu făină. Cu ajutorul unei linguri, aluatul se pune în forme. Acestea se umplu până aproape de margine pentru a crește brioșa în afara formei și a avea un aspect cât mai bombat. Aprindem cuptorul pentru a avea timp să se încingă.
Apoi, separat, într-o farfurie adâncă, răzuim puțin cașcaval (tot pe partea cea mai mică) și presărăm boia dulce. Le amestecăm bine și punem din acest mixt cu ajutorul unei furculițe deasupra fiecărei brioșe. Le introducem în cuptorul încins pentru aproximativ 20-30 de minute sau până se rumenesc.

Spor la treabă!
Brioșe în formă de măr

20160224_234016

20160224_234126

Brioșe în formă de inimă

20160224_233954

Au crescut atât de mari încât doar când le întorci pe spate observi forma. 🙂

20160224_233924

 

Leave a Reply

error: Protejat. Poți spune altora prin share pe facebook !!